Для капусти, суниці, дині та картоплі – до 12 години підсвічування. Для томатів, баклажанів, перцю – до 14 години. Для селери, цибулі, базиліка – до 16-18 годин. Розсаду квітів рекомендовано підсвічувати щонайменше 16 годин.

Більшості овочевих культур достатньо 13 годин, але деякі з них особливо світлолюбні — їм потрібні всі 17 годин. Підсвічування рекомендується включати не тільки вранці і ввечері, але і в похмурі дні, коли денного світла, що проникає через вікно, рослинам не вистачає.

Потрібно чи підсвічувати розсаду і навіщо Світло забезпечує гармонійне та швидке зростання будь-якої рослини. Листя поглинає світлове випромінювання. Під його впливом відбуваються фотохімічні реакції, у яких формуються органічні речовини.