Перед тим як варити сочевицюкраще її замочити це потрібно для того, щоб зменшити час приготування, приблизно вдвічі і покращити засвоюваність. Для початку промийте її під проточною водою кілька разів. Замочувати сочевицю треба в ємності із запасом, тому що вона збільшується в обсязі.

Сочевиця, що використовується через кілька місяців після збору, замочується приблизно 8 годин. Зі зростанням часу, що минув з моменту збирання врожаю, зростає і час замочування, необхідне підготовки сочевиці перед варінням: 12, 18 і навіть 24 години — для сочевиці, якій вже рік.

Червона та жовта сочевиця не вимагає замочування і добре розварюється. А тому чудово підходить для приготування пюре, каш та густих супів. Викладіть промиту сочевицю у каструлю та додайте воду.