Як тільки ковбаса випливе, її потрібно проколоти в декількох місцях, щоб вона не луснула при подальшому варінні. Готову ковбасу виймаємо з каструлі та повністю остуджуємо. Далі її можна зберігати до двох тижнів у холодильнику.

Допускати активного вирування води не можна, інакше ковбаса може луснути. Готовність хаана можна визначити по світлому кольору, який придбає ковбаса. Крім того, якщо проткнути готову ковбасу, з неї виділятиметься світла рідина.

Кишки замочіть у солено-содовому розчині (на 1 л води 2 ст. л. соди та солі) на 3-5 годин.

Користь кров'яної ковбаси полягає у її неймовірному хімічному складі: у ній міститься велика кількість вітамінів групи В, РР, D та багато мінеральних речовин, наприклад, такі як цинк, калій, марганець, магній, кальцій, фосфор, натрій. Кров'янка має у своєму складі та достатню кількість повноцінного білка.