Отже, перед варінням Мал необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте Мал приблизно п'ять разів, щоб позбутися крохмалю. Будьте уважні: Мал для суші або різотто промивати не потрібно, Після варіння він має стати клейким!

Не промивайте відвареною Мал у холодній воді. Від цього всі поживні якості рису губляться.

Рятуємо Мал

  1. Для початку зніміть кришку, поставте каструлю на слабкий вогонь та варіть Мал 5 хвилин – якщо води не дуже багато, вона повинна встигнути википіти. …
  2. Якщо води багато, злийте все, що можна, відкиньте крупу в дрібне сито, дайте стекти надлишкам вологи.
  3. Якщо Мал злипся, його можна промити у холодній воді.