Прожарювання – дуже важлива частина підготовки чавунної сковороди до експлуатації. Вона допоможе випробувати стійкість виробу на вплив високих температур, видалити залишки машинного масла та підготувати поверхню чавунного посуду до контакту з продуктами.

Як правильно розжарити чавунну сковороду Це обов'язкова процедура: на непрожареній сковороді готувати не вийде. Олія і жир вберуться, а їжа перетвориться на неапетитне місиво. Для прожарювання потрібна будь-яка духовка з листом, маргарин або олія, а також текстильна серветка та одна година часу.

Прожарювання з маслом дозволяє створити на поверхні металу щільну плівку, що захищає чавун від корозії, а також створює повністю натуральний антипригарний шар. З одного боку, чавунна посуд, на відміну від тієї ж нержавіючої сталі, вимагає трохи більш ретельного догляду.

Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію щонайменше 10 хвилин (що більше діаметр посуду, то довше треба її гартувати).