Він агресивно діє на стінки кишечника та на зубну емаль. При захворюваннях ШКТ у чистому вигляді соки не вживаються, їх необхідно розбавляти на 50% чистою водою. Після прийому соку краще прополоскати рот, інакше біологічно активні речовини почнуть роз'їдати зубну емаль.

Рекомендації для прийому будь-яких овочевих соків (крім бурякового) приблизно однакові. Пити їх потрібно за 30 хвилин до їди, свіжими. В холодильник соки краще не прибирати, а готувати безпосередньо перед вживанням, інакше вони швидко втратять свою цілющу силу та вітаміни.

Справа в тому, що в ньому дуже висока концентрація поживних речовин і дієтологи радять залишити його на 1-2 години перед тим як випити. І приймати лише у розведеному вигляді.

Найкраще пити натще. Якщо ви вживаєте фреші кілька разів на день, робіть це не менш як за двадцять хвилин до або через дві години після їди. Коли ваш шлунок порожній, всмоктування вітамінів та поживних речовин з соку є найефективнішим.