Перед приготуванням долму розморожувати не потрібно. Викладаємо їх у каструльку, щільно притискаючи один до одного. Потім накриваємо тарілкою та заливаємо кип'яченою водою.
Коли вони вам знадобляться, просто дістаньте рулончик з листям з морозильної камери за пару годин до приготування, щоб вони розморозилися своїм ходом. У жодному разі не починайте їх розгортати, поки вони не відтанули, інакше листочки просто поламаються.
Потрібно взяти заморожену долму – 1 кг. Розмістити її в пароварці (можна у два ряди). І приблизно через 45 хвилин – смачна східна страва буде готова. Подавати бажано гарячим із соусом або просто зі сметаною та часником.
Після того, як листя промили, воду зливаємо. Кип'ятимо воду у каструлі, і заливаємо виноградне листя окропом. Обов'язково все листя має змінити колір, для цього опускаємо листя ложкою в воду.