Варто запам'ятати, що заморожені м'ясні напівфабрикати не слід заздалегідь розморожувати, те саме стосується і фрикадельок. Вони стануть дуже м'якими, а тому просто розваляться у каструлі. Закладати слід у киплячу воду, відлік часу йде з того моменту, коли вода знову дійде до кипіння (вже з фрикадельками).

Для того щоб фрикадельки краще тримали форму та не розвалювалися у процесі приготування фарш найкраще не просто вимішати, а відбити. Для цього беремо фарш до рук і кидаємо назад у миску і так повторюємо 10-15 разів.

Оскільки смажитися вони будуть на сковороді, не робіть кульки надто великими. Обсмажте їх в оливковій олії з усіх боків і подавайте в якості закуски зі шпажками або гарніром як основне блюдо. 35 хв.

Обсмажити фрикадельки до карамельної скоринки. Будьте обережні, щоби не розламати їх. Перекласти в каструлю з|із| томатним соусом і дуже акуратно перемішати. Накрити кришкою і гасити на повільному вогні 45 хвилин або до готовності.