Перед смаженням, щоб купати не лопалися, їх необхідно опустити в киплячу воду на одну хвилину, після цього злегка просушити на повітрі або промокнути чистою паперовою серветкою. Заморожені купати, заздалегідь, потрібно розморозити. Смажать купати на жирі – краще на свинячому салі, на середньому вогні.

Підходить для тих, хто має обмежений час. Купати на сковороді гарні для ситної вечері чи швидкого перекушування, якщо раптом несподівано нагрянули гості. Перш ніж почати смажити, заморожені купати слід розморозити. Якщо продукт охолоджений, то можна, можливо приступати до приготування одразу.

Та й після варіння її можна не знімати, адже воно їстівне. Щоб плівка не лопнула, проколіть її в кількох місцях зубочисткою. Заморожені сосиски не потрібно попередньо розморожувати.

Ковбаски краще смажити при низькій температурі. Тому треба дочекатися, поки вугілля повністю прогорить, або, якщо є можливість, встановити ґрати вище, ніж для смаження м'яса. Ще одна можлива причина – перенабивання під час шприцювання.