Кожен свіжий сік має свої рекомендації щодо прийому. До "найскладніших" можна віднести буряковий сік. Справа в тому, що в ньому надто висока концентрація поживних речовин і дієтологи рекомендують залишити його на 1-2 години перед тим як випити. І приймати лише у розбавленому вигляді.Jun 10, 2021
Він агресивно діє на стінки кишечника та на зубну емаль. При захворюваннях ШКТ у чистому вигляді соки не вживаються, їх необхідно розбавляти на 50% чистої водою. Після прийому соку краще прополоскати рота, інакше біологічно активні речовини почнуть роз'їдати зубну емаль.
Приймати першу дозу – обов'язково натщесерце, потім протягом доби 3-4 рази. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий на ефірні масла. Тому йому необхідно відстоятися 3-4 години в холодильнику, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки, а також випав осад, якого потрібно позбутися.
До того ж сирий буряковий сік відразу після приготування пити не можна, тому що він містить подразнюючі шлунково-кишковий тракт речовини, і може викликати спазм кровоносних судин. Тому спочатку сік повинен відстоятися у холодильнику 2-3 години. За цей час всі шкідливі сполуки зникнуть.