Перловку часто не люблять за те, що при варінні зерна виділяють крохмаль і робляться трохи слизовими. Попереднє обсмажування позбавляє крупу цієї особливості і надає їй приємного горіхового присмаку..14 ​​Apr 2018

Крупу попередньо промити та замочити у воді на 12 годин. Злити воду, обполоснути та помістити перловку в сито для приготування. У каструлю налити невелику кількість води, помістити зверху сито, але рівень води не повинен стикатися з ситом. Накрити кришкою та варити до готовності перловки близько 40-50 хвилин.

Варіть замочену крупу на повній потужності близько 20 хвилин, а незамочену 30-40 хвилин. У процесі перемішуйте кілька разів і при необхідності підливайте окріп. Готову перловку накрийте кришкою і хвилин на 10 відправте в мікрохвильову піч наполягати.

Час приготування залежить від тривалості періоду замочування: перлова крупа, яка стоїть у холодній воді всю ніч на плиті в каструлі вариться 20-30 хвилин; перловка, Яку замочили на 2-3 години, звариться за 45 хвилин; у мультиварці крупу після замочування варять 50 хвилин, а скороварці — 15.