Додавати сіль у маринад не потрібно. Сіль витягне з м'яса весь сік і стане сухим. Краще солити вже готове м'ясо (шашлик чи стейк) гарною сіллю (наприклад, морської чи гімалайської великого помелу). May 1, 2020

Сучасні кухарі вважають, що солити м'ясо потрібно безпосередньо перед смаженням або вже в готовому вигляді. Тоді шашлик вийде максимально соковитим.

Тому при готуванні шашликів найкраще використовувати середню кількість солі – Чайна ложка на кілограм м'яса. Тобто якщо маринується два кілограми м'яса, потрібно додати дві чайні ложки. солі (Звичайно, краще великої кам'яної). Даний розрахунок дано для шашликів у маринаді з кефіру, вина та мінералки.

У такому маринаді м'ясо повинно бути не менше 2 годин у холодильнику, максимальний час маринування — 12 годин.Класичний маринад в оцті

  1. цибуля – 1 кг;
  2. цукор – 70 г;
  3. рослинна олія – ​​150 мл;
  4. оцет – 150 мл;
  5. мінеральна вода з газом – 1,5 л;
  6. лавровий лист – 3 шт.;
  7. сіль, перець – за смаком.

Apr 28, 2022