Солять воду для варіння яєць щоб вони при варінні не лопнули, а, якщо раптом попалося яйце з невидимою тріщиною, білок не випливав назовні.May 15, 2015
Щоб яйця добре чистилися та не лопалися, досвідчені господині додають у воду сіль або оцет. Сольовий розчин за своєю консистенцією щільніше за звичайну воду. Коли яйця варяться у солоній воді, вони будуть виглядати більш презентабельно.
– Щоб уникнути розтріскування шкаралупи, можна з тупого кінця яйця зробити в ньому прокол голкою – таким чином повітря з повітряного міхура в яйці буде під час варіння виходити із нього. А також, можна в каструлю для варіння яєць додати солі з розрахунку: чайна ложка солі на літр води.
Варіть яйця 10-11 хвилин з моменту закипання води і одразу перекладіть їх у холодну воду. Свіжі яйця варіть на 2 хвилини довше, ніж 5-7 днів, що полежали. Навіть свіжі яйця добре очистяться, якщо під час варіння додати у воду 0,5 ч. л.Скільки часу варять яйця
- у мішечок – 3 хвилини;
- всмятку – 6 хвилин;
- круто – 15 хвилин.
Nov 8, 2021