Тому краще зберігати пахлаву як у сухому, так і в прохолодному місці, а не в холодильнику. Пахлава – це свого роду десерт, який дуже швидко псується у вологому середовищі та на сонці.

Зберігаючи їх у холодильнику чи іншому прохолодному місці, куди потрапляють сонячні промені. Важливо, щоб упаковка під насолоду була герметичною. Оптимальними температурними показниками при зберіганні пахлави є 18 °С і вологість повітря – не більше ніж 75 відсотків.

– Не більше 2 діб.

У чому полягає відмінність? Пахлава – виріб, що складається з 6-7 шарів здобного тіста, до складу якого входить сметана та яйця, з прошарками із подрібненого волоського горіха. Класична пахлава має форму ромба. Баклава ж виготовляється з прісно-шарованого тіста і складається, як мінімум, із п'ятнадцяти шарів.