Наповнені банки прикрийте кришками, не закочуючиі поставте на дно каструлі з водою на дерев'яні грати або рушник з таким розрахунком, щоб вода не доходила до кришок на 1,5-2 см. Банки Нагрійте до початку кипіння води і витримайте при помірному кипінні 20-40 хвилин.
Стерилізація потрібна, щоб очистити банки від мікроорганізмів Якщо цього не зробити, домашні заготівлі забродять, і з них злетять кришки.
Стерилізація в духовці. Це досить зручний спосіб, оскільки дозволяє стерилізувати одночасно кришки (їх викладають внутрішньою стороною вгору) та банки. Духовку розігрівають до 50 ° С, через десять хвилин температуру збільшують до 100 ° С. Час стерилізації – п'ятнадцять хвилин.