Білі гриби можна смажити сирими або попередньо відвареними. Якщо ви попередньо відварите білі гриби, той час смаження скоротиться до 15-20 хвилин. Смажити гриби можна з цибулею, зі сметаною, а можна посмажити їх без добавок. І тоді ви повною мірою насолодитеся саме неповторним смаком самих грибів.

Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.

Щоб видалити з червивих грибів непроханих гостей, залийте їх сильно солоною водою, витримайте півгодини, а потім промийте проточною. Багато грибників дотримуються думки, що білі не обов'язково варити перед жаркою – Досить, виклавши на друшляк, лише полити їх окропом.