Цей процес називають томленням. Листя підсушується, щоб пішла зайва волога, – етап фіксації. На етапі ферментації з листя йде запах трави, вони можуть горіти, диміти, що і необхідно для створення курильної продукції.

Так чи варто нарізати тютюн для кальяну? Вирішувати тільки тобі, дрібніша фракція дасть більше смаку і швидше прокуриться, але, суттєвої різниці в курінні не буде 😉 Сподіваємося ми вичерпно відповіли на питання це питання.

Щоб із звичайного тютюну зробити сировину для кальяну, листя вимочують певну кількість днів. Це дозволяє зменшити вміст нікотинових смол. Після цього відбувається процес подрібнення, змішування з добавками і настоюється в сиропі від декількох днів до декількох тижнів.