Температура подачі основних видів вин: Натурально солодкі вина, наприклад портвейн: 8-9 °C для аперитиву та 12 °C під час їди. Червоне: 10-18 °С. Найкращий спосіб охолодити вино — поставити його у цебро з льодом. Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10–15 хвилин.6 Aug 2020

Якщо вино має якісь дефекти, що проявилися при дегустації, спробуйте охолодити його трохи більше, ніж потрібно для такого типу вина. У більшості випадків, ніж якісніше та дорого винотим менше часу воно повинно охолоджуватися. Це не стосується шампанського – це вино завжди має подаватися холодним.

Поставити його в холодильник — Ступінь нагрівання або охолодження напою впливає на виділення ароматичних речовин, які є невід'ємною частиною букета. Тому до подачі на стіл вино або охолоджують, або зігрівають до оптимальної температури.

Однак, коли ви сумніваєтеся, завжди краще подати вино трохи прохолодніше, ніж занадто теплим. Вино завжди «зігріється» в келиху для вина. Низька температура підкреслить танін. Ось чому рекомендується зберігати вина з великою кількістю таніну достатньо теплими.