Закривати кришку чи ні, залежить від того, що ви готуєте. Якщо це овочі, прилад краще залишити відкритим, щоб вода безперешкодно випаровувалась.
Як користуватися фритюрницею: проста інструкція У чисту суху металеву чашу заливають масло для смаження та включають пристрій. У кошик кладуть продукт, який потрібно приготувати, і опускають його в масло після того, як воно досягне потрібної температури. Про це просигналізує індикатор – він стане зеленим.
Чим довше використовується оліяТим самим воно шкідливіше для здоров'я, – багаторазове нагрівання призводить до утворення канцерогенів. Крім того, смак стає значно гіршим через плаваючі в ньому шматочки їжі, колір каламутніє.
Залишена на плиті без нагляду сковорода може спалахнути за лічені секунди. Масляна пожежа може початися, якщо олія, на якій ви готуєте, занадто сильно розігріється. Коли олія нагрівається, вона спочатку починає кипіти, потім димитися, а потім відбувається загоряння.