Яку воду потрібно використовувати Досвідчені кулінари рекомендують заливати рис гарячою водою. Можна сміливо використовувати рідину, доведену до кипіння. Справа в тому, що сама по собі рисова крупа призводить до охолодження всієї страви в ємності.Aug 6, 2021
Якщо під час замочування, після того як перша вода охолоне, змінити її порцією ще однієї гарячої води, плов виходить ще краще. Сильно набряклий під час замочування Мал вбере менше бульйону та жиру.
Маленький секрет для отримання розсипчастої текстури: при викладанні рису в каструлю, заливати його слід гарячою водою. Великий ризик того, що Мал розвариться, якщо відразу залити його холодною рідиною, адже він буде насичуватись довше за часом.
Промивати рис слід теплою водою і не в жодному разі не крижаний, тому що Мал у такій воді потріскається дуже швидко. Я використовую теплу воду з крана, тому що в мене гаряча вода не відрізняється від питної.