Як підготувати маш Видалить ті боби, які значно темніші за інші, — вони недозрілі і не пом'якшуються при варінні. Замочувати маш не обов'язково.27 May 2020

Маш можна, можливо є в оболонці чи очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:

  1. Білки – 23,5 г;
  2. Жири – 2 г;
  3. Вуглеводи – 46 г;
  4. Калорійність – 300 ккал.

Завдяки своєму вітамінно-елементному складу маш зміцнює імунний захист організму, роботу серця та мозку. Щоб почуватися краще, достатньо додати крупу до свого раціону і готувати її не рідше 2 разів на тиждень. Велику користь ці боби приносять, якщо проростити.

Маш володіє низьким глікемічним індексом, що допомагає підтримці нормального рівня цукру, запобігаючи його швидкому зростанню після вживання їжі. Сприяє зниженню рівня холестерину, а також має антисептичні та сечогінні властивості, за що його цінували з давніх часів.