Порошок шафрану не вимагає замочування, він більш концентрований, додавати до страв його коштує менше.Jan 22, 2016
Перед тим, як додавати шафран у блюдо, його нитки замочують у молоці або воді, щоб краще проявились аромат і колір прянощі. У медицині шафран використовують для виготовлення настоянок та очних крапель. Витрата шафрану дуже невеликий: одного грама прянощі вистачає надовго.
Як застосовувати шафран Так, щоб поліпшити мозковий кровообіг, поліпшити пам'ять треба на ніч пити склянку молока, в якому розчинено 2 ниточки шафрану. При головному болі можна розтерти 3-4 нитки спеції та змішати з топленим або кокосовим маслом – 1 дес. ложки. Втирати склад у ніздрі та віскі.
Шафрановий чай заварюють так:
- У попередньо промитий окропом чайник покладіть 7-10 листків прянощі.
- Налийте в ємність 250 мл гарячої води та поставте на вогонь.
- Чай із шафраном варити на повільному вогні 3-5 хвилин, додати 2 склянки окропу, не доводячи до кипіння.
- Відставте напій убік та дайте йому настоятися.