Перший квас робіть у невеликій кількості-літр-півтора. Усю рідину злийте, а на заквасці, що залишилася, поставьне новий квас, дріжджі не додавати, ось його можна вже пити.

Нюанси: перший квас треба злити, пахне дріжджами (буває і другою зливаю). Як зробили квас, він повинен стояти добу – півтори, щоб дозрів. Відразу буде видно, коли він буде готовий – він світлішає і не бродить (не відвалюються шматки закваски з дна банки). Потім можна дати квасу 2-3 дні постояти.

Квас обов'язково потрібно наполягати на сонці щонайменше дня. Не закривайте бродячий квас щільною кришкою – вибухне. 11. Закваску, що залишилася після проціджування готового напою, у жодному разі не викидайте: на її основі можна буде робити новий квас знову і знову.

Дослідження крові Сергія Драгуна показало, що в ній міститься 0,09%. Висновок, яким він ділиться: щоб сп'яніти від такого "кріпленого" квасуяк той, що використовувався в експерименті, потрібно випити одночасно не менше трьох літрів напою. Якщо ж пити звичайний квас, то його потрібно не менше 6 літрів.