Таким чином, зливати першу воду при варінні бульйону абсолютно необов'язково.26-May-2020

— Щоб прибрати це хімічне навантаження, непотрібні стимулятори та гормональне тло, перший бульйон зливається. Але не треба варити перший бульйон годинами. Достатньо лише довести воду до кипіння. Так м'ясо не втратить смакові якості, зате з нього піде вся хімія, якій була напхана бідна тварина.

А ось через який час зливати перший бульйонзалежить від виду м'яса. Курячий можна злити через десять хвилин кипіння, свинячий – через 15 хвилин, яловичий – хвилин через 20-25.

Ви, напевно, зустрічали рекомендації зливати перший відвар: довести воду до кипіння, проварити м'ясо та кістки 2-3 хвилини, потім злити воду і залити наново. Насправді, серйозні обґрунтування, що таким чином бульйон очиститься від шкідливих речовин, ні.