Чи потрібно змащувати форму для випікання? Взагалі, відповідь на запитання «змащувати форму чи ні?» Прямо залежить від того, що ви збираєтеся приготувати. Так, якщо йдеться про приготування бісквіту, то відповідь однозначна – не потрібно. Причому це стосується будь-яких форм, не тільки силіконових.31 May 2021

Кекси прилипають до паперової формі? Тоді змастіть вкладиші кулінарним спреєм або олією перед тим, як розкладати в них тісто. Це допоможе готовим кексам легше відлипнути від паперових форм.

Як уже говорилося вище, при приготуванні бісквіту форму змащувати не можна. Але ось при випіканні пирогів і кексів в металевих формах це робити потрібно. Справа в тому, що при приготуванні кексів і пирогів ми не прагнемо отримати високу продукцію.

Бажано змащувати форми для випічки жиром, який містить води, т. е. не вершковим маслом і навіть маргарином (менше з двох зол, оскільки маргарин – це емульсія води з жиром) . У тефлонових формах можна пекти хліб (але не кекси), нічим їх не змащуючи.