Добре використовувати пергаментний папір, змащений маслом (без посипання борошном), тоді ви можете не боятися, що ваш виріб намертво прилипне до форми. Форма для випічки має бути холодною (взимку можна виставити на вулицю або попередньо в холодильник). Так бісквіт буде ніжнішим..21 Feb 2011

Тонкі паперові листи часом прилипають до поверхні виробів, інколи ж розмокають і тріскаються, тому їх потрібно добре промастити, перед тим як ставити в духовку. Найкраща папір для випічки – пергамент багаторазового використання, покритий шаром силікону, та силіконова папір, яку не потрібно змащувати олією.

Запобігти прилипанню пергаментного паперу слід такими способами:

  1. змастити пергамент олією і трохи присипати борошном;
  2. вибирати папір від перевіреного виробника;
  3. якщо пергамент покритий шаром силікону, тісто слід викладати саме на цей бік паперу.

Папір для випічки укладають по всій поверхні листа або приладдя для приготування страви. Необхідно запобігти дотику продукту, жиру та соку з формою для приготування. У разі застосування виробу з одностороннім силіконовим покриттям його кладуть на деко необробленою стороною вниз.