З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі, ПНЖК Омега-3, фолієва кислота, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин.Mar 3, 2021

«Вживати яйця здоровій людині, яка не має підвищеного холестерину, рекомендується не більше 2-3 штук у день, а тим, у кого підвищено або є проблеми з ШКТ, не більше одного яйця 2-3 рази на тиждень», – підсумувала експерт. Яйця є дуже корисним, дієтичним продуктом.

Курячі яйця містять найважливіші вітаміни різних груп: В, В1, В2, В6, В9, В12, А і багатьох інших, величезна кількість корисних макро-і мікроелементів (фосфор, натрій, магній, хром, калій, кальцій, залізо).

Згідно з дослідженням Техаського університету (США), яйця викликають почуття ситості, завдяки чому людина вживає менше калорій. Цей продукт має найбільш збалансоване поєднання вітамінів, мікроелементів і поживних речовин необхідних організму.