Користь лохини У ягоді містяться вітаміни А, Е, С, К, РР, Р та групи В. Чорниця багата магнієм, кальцієм, фосфором, натрієм, залізом і калієм. У ній високий вміст клітковини, флавоноїдів, антиоксидантів та амінокислот. У лохини, як і у всіх ягодах фіолетового кольору, містяться антоціани. 13, 1443 AH

Денна норма для дорослої людини – 150 грамів лохини. Для дитини цей показник зменшується до 80 г на добу. Якщо не дотримуватись норми і їсти ягоду безконтрольно, можна, можливо завдати шкоди організму.

Протерті ягоди та сік лохини корисні при ентероколітах, циститах, гастритах зі зниженою кислотністю. Відвар листя вживають як м'який проносний засіб. Він також корисний при діабеті, недокрів'ї та хворобах серця.

Регулярно їсти лохину рекомендують для профілактики серцевих захворювань, нормалізації рівня цукру на крові. Флавоноїди ягоди активують роботу ферментів при попаданні в організм, а вітамін С покращує синтез колагену, який необхідний підтримки здоров'я шкіри.