М'ясо індички багате білками, вітамінами (B6, B2, B12, PP) та мінералами. М'ясо індички містить фосфор у досить значній кількості, майже як риба. Порція індички здатна забезпечити організм людини добовою нормою вітаміну РР. У м'ясі індички низький вміст холестерину (74 мг на 100 г).

М'ясо індички – одне з найкорисніших. Завдяки біохімічному складу це м'ясо здатне забезпечити організм людини фосфором, селеном, цинком, калієм і магнієм, вітамінами: А, В, D і Е. Воно дуже поживне, за достатньої кількості калорій, містить дуже мало холестерину і вважається дієтичним.

Тут індичка знову перемагає – холестерину в ній 62 мг, а в курці — 64. Та ж ситуація із вмістом жирів: у 100 г філе індички їх всього 0,7 г, а курки – 2,6 р. М'ясо індички краще засвоюється і набагато рідше стає алергеном. Тому за інших рівних вона стане кориснішим інгредієнтом раціону, ніж курка.

Фахівці з харчування порівняли темне та біле м'ясо індички і несподівано собі виявили, що м'ясо гомілки і стегна перевершує по поживності грудку та крильця.