Основні відмінності культур: картопля має коричневу шкірку, солонуватий смак, а також її вживання неприпустимо у сирому вигляді. Батат має помаранчевий відтінок і солодкий смак, можна їсти сирим і готувати будь-яким способом.Aug 18, 2021

Батат – солодкуватий на смак коренеплід. А його бульби насправді — їстівне бічні коріння рослини, що сильно розрослося. До речі, тут докладно розповіли про ще одне корисне кореневище імбир. В Росії батат часто порівнюють із картоплею, навіть страви з неї готують схожі — наприклад, пюре чи чіпси.

Який з них вибрати – Залежить від індивідуальних переваг і особистих потреб у харчуванні. Якщо організму потрібно більше вітаміну А, варто віддати перевагу батату, необхідно більше білка та калію – вибирайте звичайний картопля.

Найсмачніше батат виходить у духовці, якщо нарізати плоди поздовжньо навпіл. Найшвидше батат протушкувати, попередньо нарізавши невеликими кубиками. Якщо вас не бентежить солодкуватий смак, сміливо кладіть його у страви замість картоплі.