Головною відмінністю гречки від інших круп є те, що це зовсім не злакова культура (як пшениця, рис чи кукурудза), а по суті насіння квітки гречка. Саме тому білок гречки не містить у своєму складі глютену, що викликає харчові алергії. – На відміну від вищезазначеної пшениці.Apr 20, 2018

За смаком більше дешева гречка відрізняється не на краще – вона пересмажена. Як я й писала вище, це добре видно по її темному кольору. Після варіння така гречка має неприємний присмак. Якість раз на раз не доводиться, буває сильніше обсмажена, буває більш-менш, але все одно занадто сильно.

І Мал, і гречка – злакові культури, в яких містяться корисні мікроелементи та вітаміни. Але обсяг цієї користі помітно відрізняється. Наприклад, у 100 грамах гречки магнію вчетверо більше, ніж у рисі, а цинку — вдвічі більше. Гречка багатшим калієм майже вчетверо (порівняно з рисом).

Гречана каша містить безліч корисних сполук для серця, таких як рутин, магній, мідь, клітковина та деякі корисні білки. Тому Американська кардіологічна асоціація радить включати в раціон цю кашу всім, хто має проблеми із серцево-судинною системою.