Гусячі яйця відрізняються від курячих не тільки великими розмірами – вони приблизно в 4 рази більші, але й міцною шкаралупою, яка має вапняково-білий відтінок. Від курячих яєць гусячі відрізняються також більш насиченим смаком. А ось качиним яйцям вони значно поступаються такими параметрами як жирність і ароматність.

Смак гусячих яєць насиченіші, ніж курячих. Але в ароматності та жирності вони значно поступаються качиним яйцям. Гусячі яйця можна відварити або використовувати у печених стравах, а також у овочевих запіканках. Гусячі яйця є дуже поживним та цінним продуктом.

У ході дослідження вчені проаналізували яйця гусей, курей, перепелів та качок. Встановлено, що за кількістю амінокислоти яєчні білки вказаних пернатих майже однакові. Однак курячі та перепелині яйця є найкориснішими, оскільки вони більш калорійні.

13 хвилин Покладіть гусячі яйця в каструлю, залийте холодною водою та підсоліть. Доведіть до кипіння і зменште вогонь так, щоб рідина трохи вирувала. Варіть яйця 10-13 хвилин.