Більшість римської дієти, була б знайома сучасному італійцю. Вони їли м'ясо, рибу, овочі, яйця, сир, зернові (також як хліб) та бобові. М'ясо включало таких тварин, як соні (дорогий делікатес), заєць, равлики та кабан. Їли також дрібні птахи, такі як дрозди, а також кури та фазани.Apr 24, 2019

Основною їжею бідного міського населення, як і в селян і рабів, були хліб та овочі. Ремісники їли боби, додаючи до них капусту та буряки: XIII, 13, яку Персій називав «плебейським овочом».

Серед них – пшеничний хліб, сочевиця, шинка, яловичина, свинина, козлятина, вино та оливкова олія, необхідна для приготування їжі, а також ячмінь та інші різновиди фуражу для коней та в'ючних тварин.

Дещо краще харчувалися раби-Пастухи. Пшениці їм давали менше, але вони самі могли ловити рибу, добувати дрібних тварин (зайців та ховрахів) та птахів силами чи пращею. Від пастухів вимагали лише безпеки хазяйського стада, у всьому іншому вони були надані собі, нагляду за пастухами не було ніякого.