Скороварка дозволяє варити краще і за короткий час, ніж традиційні каструлі. Для деяких продуктів час варіння знижується на чверть. М'ясо, наприклад, у звичайній каструлі вариться 60–180 хв, у скороварці 20–30 хв, картопля у звичайній каструлі вариться 20–30 хв, у скороварці – 5–8 хв.Sep 10, 2016

Скороварка – це прилад із герметичною кришкою, в якому їжа готується під підвищеним тиском. У його дії – фізичне явище. При нормальному тиску точка кипіння води – 100 °C, і вище за цю температуру рідина вже не нагріється. Але що нижчий зовнішній тиск, то нижча температура закипання.

Приготування їжі в скороварці зберігає термочутливі поживні речовини (наприклад, вітаміну С, фолієвої кислоти) та біологічно активних фітонутрієнтів, таких як бета-каротин, глюкозинолатів (корисні сполуки, які містяться в овочах сімейства хрестоцвітих) та омега-3 жирні кислоти, які корисні …

Відмінність скороварки від звичайної каструлі полягає в тому, що її кришка герметична, тому пар, що утворюється під кришкою, не виходить назовні, як у звичайних. каструль, а накопичується під кришкою.