Бренді – міцний напій, виготовлений шляхом безперервної, подвійної чи потрійної перегонки з виноградного соку, виноградних вичавків чи фруктової браги. Коньяк – виноградний бренді, виготовлений шляхом подвійної дистиляції за суворими правилами, що регулюються на законодавчому рівні.
(Фортеця російської горілки зазвичай 40% про.) Коньяк – 40-42% про. Самогон – немає стандартів фортеці, зазвичай 40-60 % про. Бренді – 40-60% про.
Французька коньяк дорожчий за бренді, тому що його роблять за особливою, ретельно контрольованою технологією із сортів конкретної, рідкісної якості винограду, який вирощують на строго певній території.
Віскі має міцність від 35 до 65% про. Коньяк більш жорстко регламентований за цим показником – його міцність 40% про. Бренді відрізняється від коньяку та віскі вищою верхньою межею вмісту спирту, його міцність коливається від 35 до 90% про.