М'ясо індички – одне з найкорисніших. Завдяки біохімічному складу, це м'ясо здатне забезпечити організм людини фосфором, селеном, цинком, калієм та магнієм, вітамінами: А, В, D та Е. Воно дуже поживне, при достатній кількості калорій, містить дуже мало холестерину і вважається дієтичним.

За вмістом корисних для організму білків курка програє – в середньому в 100 г її м'яса міститься 21 грам білка, а в індичку – 24. Ще один показник – вміст триптофану, з якого людський організм виробляє серотонін. Тут курка теж відстає, але зовсім небагато – 0,27 г проти 0,28 г.

Грудку або філе індички часто називають білим м'ясом, оскільки в порівнянні з іншими частинами тушки вона сама світла. Саме ця частина філе індички – найбільш корисна. Її дуже часто призначають лікарі у складі дієтичного та лікувального харчування, оскільки вона містить найменше жиру.

Кому рекомендують увімкнути індичку у раціон харчування? По-перше, високий вміст фолієвої кислоти та гіпоалергенність робить індичку ідеальним продуктом для вагітних та годуючих жінок. По-друге, легка засвоюваність білка дозволяє вводити індичку як прикорм маленьким дітям.