Крім білка та вуглеводів, у ній багато мікроелементів та вітамінів: залізо, кремній, магній, калій, селен, вітаміни групи В, провітамін А, вітаміни РР та Е, а також цінна дієтична клітковина.
Основна відмінність від звичної кукурудзяний каші полягає у консистенції страви. Після приготування, полента остуджується, перекладається в окрему форму і застигає, набуваючи конкретної форми. Після цього поленту нарізають порційно.
Виводить шкідливі речовини з організму Каша з подрібнених зерен кукурудзи вдосталь містить клітковину – рослинні волокна, що очищають кишечник від шлаків та накопичень токсинів. Навіть добре проварена яскраво-жовта крупа зберігає жорстку оболонку, яка «чіпляє» усі шкідливі речовини в організмі.
Кукурудзяна каша – Чудовий сніданок для всієї сім'ї. Шикарний гарнір, підійде до будь-якої основної страви. А також каша з кукурудзяної крупи виручить у пісний день як самостійне блюдо. Рецепт кукурудзяний каші, що готується з додаванням молочно-гарбузового пюре та скибочок яблук.