Гарбуз м'яко очищає організм, виводить зайву вологу, допомагає покращити травлення. Її регулярне споживання підтримує здоров'я очей та знижує ризики виникнення серйозних захворювань, включаючи рак. Кальцій та магній у гарбузу зміцнюють серце та знижують тиск. А вітамін K покращує якість крові.
Гарбузову кашу рекомендується є двічі на день – вранці і увечері. Якщо у вас недокрів'я, якщо вам не вистачає заліза – постарайтеся 4-5 разів на день з'їдати хоча б потроху вареного гарбуза, і ніякі препарати вам не знадобляться. Ще одна найважливіша корисна властивість гарбуза полягає у високому вмісті фтору.
Вівсянка з гарбузом буде корисна людям із захворюваннями травної, серцево-судинної системи, нирок та при погіршенні гостроти зору. Підходить як варіант сніданку чи другого сніданку.