Користь кокосового олії у кулінарії запобігає захворюванням шлунково-кишкового тракту; дозволяє заповнити нестачу жирів під час дієт; завдяки антимікробним властивостям допомагає у боротьбі з різними бактеріями та грибками; сприяє засвоюванню вітамінів та мінералів.

Можна застосовувати кокосове масло по 1 чайній чи столовій ложці вранці натщесерце. Важливо починати прийом з чайної ложечки, щоб дати організму адаптуватися. Якщо цей варіант не подобається (не всі легко можуть пити або є олія просто так) – можна додавати його в їжу.

Олія стимулює вироблення інсуліну, активує метаболізм, відновлює рівень глюкози. Запобігає розвитку жирової дистрофії печінки, захворювань сечостатевої системи та жовчного. Заспокоює нерви, зменшує стрес та позбавляє депресії. Зміцнює імунну систему, корисно жінкам під час лактації.

Завдяки високому вмісту тих же насичених жирних кислот кокосове масло більш стійко до руйнівної дії кисню і високих температур, тому при смаженні в ньому утворюватиметься значно менше токсичних речовин (канцерогенів), ніж в оливковій або в соняшниковій оліях.