Воно нормалізує згортання крові. Завдяки альфа- та бета-каротинам печінку корисно вживати жінкам з порушеним обміном речовин, підвищеною дратівливістю та захворюваннями серцево-судинної системи. Багато дієтологів включає печінку в раціон для схуднення.

Куряча печінка протипоказана людям із хронічними захворюваннями нирок. У ній багато білка, який може спричинити навантаження органу та подальші порушення його структури. Заборонено дітям віком до трьох років. Куряча печінка може завдати шкоди людям з виразкою шлунка, гастритом та панкреатитом.

Багато в чому суперечки з приводу користі та шкоди курячої печінки для організму пов'язані із надмірним вмістом холестерину. Його обсяги в 100 г становлять 350 мг, що трохи перевищує прийняту добову норму. Однак якщо не зловживати стравою, можна не побоюватися негативних наслідків.

Норма вживання Вживати курячу печінку можна кожен деньале не у великій кількості. Нутриціологи та дієтологи рекомендують є її в обід. Денна норма трохи більше 350 грам. Якщо у вас є проблеми з холестерином, то не частіше ніж 2-3 рази на тиждень, причому порція не повинна бути більше 100 грам.