Морквяний сік – найбагатше джерело вітаміну А, який організм може легко засвоїти. У соку моркви міститься велика кількість вітамінів В, С, D та Е. Морквяний сік покращує апетит та травлення. Сирий морквяний сік є природним цілителем при виразках та ракових утвореннях.

Вживання моркви корисно при багатьох захворюваннях: інфаркті міокарда, стенокардії, атеросклерозі, калькульозному холециститі, нирковокам'яній хвороби, анемії, злоякісних пухлинах, обмінному поліартриті, розладі діяльності шлунково-кишкового тракту, зниженні лактації, глистової інвазії (гостриці), геморої, …

Надмірне вживання моркви здатне спровокувати розлади шлунка та кишечника. Коренеплід небажано додавати до раціону при хворобах печінки. Нездоровий орган неспроможна засвоїти каротин. Протипоказанням також є виразкова хвороба шлунка та ентерит.

Чим корисна сира морква Клітковина допомагає відновити мікрофлору шлунково-кишкового тракту та позбутися дисбактеріозу, а також запобігає здуттю та запори. Морква корисна для пам'яті. Високий вміст вітаміну А стимулює кровообіг та обмін речовин у мозку.