У обліпиха містяться майже всі відомі науці вітаміни, особливо багато вітаміну С (200 мг/100 г) і вітамінів групи В, також ягоди багаті каротинами, рибофлавонідами, пектинами, органічними та жирними кислотами, зокрема токоферолом та фолієвою кислотою.

Сік із цієї рослини часто застосовують як ліки від очних інфекцій, та й просто вживати його також дуже корисно – особливо при авітамінозі. Захворювання суглобів, такі як подагра та ревматизм, лікуються за допомогою відварів з листя та ягід рослини.

Найкраще готувати з обліпихи чай – так вона буде менше дратувати слизову оболонку шлунка і її побічні дії будуть виражені не так яскраво. Однак варто пам'ятати, що постійно пити чай з обліпихи не варто, вистачить і одного разу на день. Класти в нього потрібно не більше 100-150 г ягід.

Найпоширеніші ласощі з обліпихи – варення. Ягоди обліпихи додають у компоти, готують желе, пастилу, варять кисіль. З обліпихи готують напої, сік, олію, морозиво. Соком обліпихи вітамінізують вершкове масло – виходить смачно та корисно.