Баранина печінка містить велику кількість тваринного білка, вітаміни А, С, В, РР, необхідні для обміну речовин фосфор, магній, залізо, кальцій, калій. Страви з цього субпродукту рекомендовані страждаючим анемією, низьким гемоглобіном, серцево-судинними захворюваннями.

З корисних вітамінів у ній містяться компоненти групи В (В1, В2, В12), вітаміни РР, А, а також аскорбінова кислота (вітамін С). Один з унікальних елементів у баранячій печінки – це гепарин. Він бере участь у процесах кровотворення, позитивно впливає на фракції крові при зараженнях та структурних захворюваннях.

Без зайвих слів відразу скажемо: з погляду годування тварин – яловича печінка не має відмінностей з печінкою баранячої. Тому бараняча печінка може бути повноцінною заміною яловичої печінки.

Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Печінка миємо, зачищаємо від плівок і прожилок (якщо тварина була не зовсім молода, то потрібно вимочити 30 хвилин у молоці), нарізаємо на порційні шматочки.