Салака містить до 23% жиру і близько 28% білка, вона є чудовим джерелом вітамінів A, D і В12, В1, В2, С, Е, РР, в ній міститься такі макро і мікроелементи як кальцій, магній, натрій, калій, фосфор , хлор, сірка, залізо, цинк, йод, мідь, марганець, хром, фтор, молібден, кобальт, нікель.

Вживання салаки у їжі покращить роботу серцево-судинної системи, нормалізує кров'яний тиск, зніме запальні процеси у суглобах, покращить зір, сприятиме успішнішій роботі мозку.

Відриваємо голову (разом з нею кишочки), потім плавнички, очищаємо від луски та їмо! М'яско добре відходить від хребта, жодної кісточки не потрапить! Я рекомендую салаку! Вона дуже смачна!

Ікра та личинки салаки служать їжею колюшці та бельдюзі, молоду салаку поїдає тріска, лосось; доросла салаку може стати об'єктом нападу міноги