Як і інші осетрові, стерлядь багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3 та омега-6, які покращують обмін речовин, знижують ризик інфаркту, попереджають розвиток злоякісних новоутворень. У стерляді міститься велика кількість вітаміну РР, хрому, цинку, нікелю, фтору.

Стерлядь багата на такі корисні кислоти, як Омега-3, завдяки яким відбувається покращена робота головного мозку та стабілізується кровообіг. Знаменита чорна ікра видобувається саме з цього виду риби. Вона містить у своєму складі велику кількість калорій.

Вона дуже смачна, проста у приготуванні та корисна для людини. Смажена, запечена або варена, стерлядь стане не просто прекрасними ласощами, а й чудовим способом зміцнити організм. Цінність стерлядки для людського здоров'я зумовлена ​​високим вмістом корисних речовин.

Варити стерлядь у воді слід 10 – 15 хвилин після закипання бульйону. На 1 кг риби береться 1,5 л води.