У рисовій каші міститься безліч необхідних організму мікроелементів та вітамінів: B, E, Н, PP, марганець, калій, фосфор, залізо, кальцій, цинк і навіть селен. Рисову кашу також називають кашею краси: її регулярне вживання покращує стан шкіри, волосся та нігтів.Apr 21, 2017

Насамперед, рис відноситься до безглютенових каш, що корисно тим людям, які мають погану переносимість глютена. Саме через відсутність глютену, рисова каша рекомендується як перший прикорм маленьким дітками. Рис сприяє зниженню рівня холестерину. Таким чином, продукт корисний для серця та судин.

Рисова каша врятує при захворюваннях травлення та діареї. У ній багато вуглеводів і найкориснішої речовини – клітковини. Рисова каша зміцнює нервову систему та перетворює поживні речовини на енергію.

Рисова каша на молоці більш калорійна, у ній вищий вміст жирів, і вона важча для травлення. Це непоганий варіант для сніданку. Від молочки слід повністю відмовитись у разі її харчової непереносимості, алергії на молочний білок, лактазної недостатності.