Корисна вона при серцево-судинних захворюваннях, для зміцнення кісток, зубів та суглобів та для профілактики хвороб опорно-рухового апарату та при схильності до остеопорозу. Підходить для раціону тих, хто худне – корюшка легко засвоюється організмом та покращує обмін речовин.

Є її можна як цілком, і відриваючи голови. Все залежить від смакових уподобань. При поїданні корюшки з головою, до основного смаку риби додається невелика і пікантна гіркуватість. Загалом риба сподобалася.

Сезон корюшки у самому розпалі: по всьому місту пахне свіжими огірками, а 3 та 4 травня вдванадцяте проходить щорічне свято.

Йде риба щільними одвірками і в Неві з'являється у травні. «Ловлять корюшку приблизно початку січня. Чим раніше, тим далі від міста, наприклад, Приморськ. Звідси і вартість дорогаЩоправда, у січні-лютому цю рибу продають тільки самі рибалки на вокзалах, з яких йдуть електрички до Фінської затоки», – зазначив Олександр.