Ягоди обліпихи відрізняються високим вмістом вітамінів та мінералів, тому продукт відмінно підходить для підтримки імунітету. Заморожування плодів дозволяє зберегти корисні властивості. У складі обліпихи є вітаміни С, А, Н, РР, Е, вітаміни групи В, залізо, кальцій, натрій, йод.

Сік із цієї рослини часто застосовують як ліки від очних інфекцій, та й просто вживати його також дуже корисно – особливо при авітамінозі. Захворювання суглобів, такі як подагра та ревматизм, лікуються за допомогою відварів з листя та ягід рослини.

Завдяки вмісту олеанової кислоти, обліпиха виводить з організму холестерин, чистить і розширює судини, покращуючи в цілому кровообіг та роботу серця. Також ягода активізує нейрони та стимулює роботу ЦНС. Тому ти відчуваєш приплив енергії, більше встигаєш зробити і менше втомлюєшся.

Можна видавлювати зі свіжої обліпихи сік та пити його щодня по половині склянки. Із заморожених ягід обліпихи роблять морси, протираючи ягідну м'якоть через сито. Ну, а із сушених ягідок можна заварювати цілющий чай.