Зелень – це чисте джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів. Серед важливих елементів є ензими, які допомагають розщепленню жирів, білків і вуглеводів. Додаючи зелень у кожен прийом їжі, ви допомагаєте своєму шлунково-кишковому тракту швидше та якісніше перетравлювати їжу.May 27, 2021

Зелень петрушки Зелень петрушки заслужено вважають за саму корисною зеленню. Петрушка дуже багата на вітаміни групи В, А, РР, Е, містить бета-каротин. Ця корисна зелень містить також залізо, натрій, кальцій, фосфор, магній, цинк. Таким чином, вона зміцнює наш імунітет і бореться із шкідливими бактеріями.

— Є якісь норми щодо вживання зелені? — Для здорових людей обмежень за обсягами зелені ні, але мало хто може з'їсти 700-800 грамів, адже навіть порція 40-50 грамів вже досить об'ємна. У будь-якому випадку вживати потрібно в помірній кількості, 100-150 грамів день цілком допустимо.

Регулярне вживання в їжу листових овочів та зелені стимулює травлення, роботу ендокринної системи, корисно для судин, а також знижує ризик виникнення хронічних захворювань, сприяє зниженню та нормалізації ваги.