Настій з листя аличі надає розслаблюючу та заспокійливу дію на людину. Дуже позитивно впливає на роботу центральної нервової системи. Допомагає при стресах. Оскільки в аличі міститься мінімальна кількість цукрів, її можна спокійно їсти при надмірній вазі та при ожирінні.

Алича рекомендується: при хронічних запальних ураженнях печінки та жовчних шляхів; при застудних захворюваннях; при захворюваннях нирок; при імпотенції; при авітамінозі; при запорах. Надмірне вживання аличі може стати причиною розладу шлунка чи кишківника.

Алича стимулює роботу печінки, зміцнює судини, знижує кров'яне тиск. Регулярне споживання аличі сприяє виведенню радіонуклідів із організму. Алича сприятливо впливає на роботу нервової системи, оскільки має заспокійливий ефект.

Бо плоди аличі містять велику кількість органічних кислот, її не рекомендується використовувати в харчуванні хворих на гастрит із підвищеною кислотністю шлункового соку, а також виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки.